Opphavsmenn

Langt fra folk og høyt til fjells ligger Dunderly! Et hemmelig sted der monstre kan bråke, leke og ha så mye ludibunder de bare orker! Universet er skapt av Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer i samarbeid med GAN Aschehoug.

Om Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen skriver bøker for barn og ungdom, blant annet bøkene om Pitbull-Terje og småbarnserien Alvin Pang.
Han har også skrevet den nesten sanne historien om Førstemann som pissa på månen. Andre kjente bøker er Jafs – Flukten fra Villmarka Zoo og En terrorist i senga.

Han har mottatt en rekke priser for sine bøker, blant annet ARKs barnebokpris, Uprisen og Kulturdepartementets barnebokpris.
Når Endre ikke skriver om monstre eller andre skakke typer, leser han en bok, ser film eller går på teater. Gjerne sammen med barna sine. Det hender han jogger en tur. Men det gjør han alene.

Besøk Endre Lund Eriksens hjemmeside her.

Om Endre Skandfer

Endre Skandfer

Endre Skandfer er illustratør, animatør og filmregissør. Endre har vært med å lage populære filmer og TV-serier som Kaptein Sabeltann, Elias og jakten på havets gull, Pitbull-Terje og Kutoppen. Veldig ofte har Endre en blyant i den ene hånda og et viskelær i den andre. Gjerne også et kamera rundt halsen. Han inspireres av sin familie, av reiser, forskjellige hus, trær, dyr, grus – det aller meste egentlig. Endre jogger aldri.

Besøk Endre Skandfers blogg her.

Om musikken

Anne Brændeland Hovde er komponist og tekstforfatter, med tidligere utgivelser i en rekke land. Hun har mottatt gull- og platinaplater i Norge og utlandet for sine låter, og samarbeidet med bl.a. produksjonsselskapet Paramusic i Tyskland. Aller best trives hun for tiden omringet av syngende monstre i alle former og fasonger. Anne er særlig opptatt av å ta barn på alvor, og ikke undervurdere barns lytteevne og musikkglede. I Dunderlymusikken har hun fokusert på å skape fengende kvalitetsmusikk for barn, inspirert av en rekke ulike sjangere. Når Anne ikke skriver monstermusikk eller jobber i firmaet House of Art, boltrer hun seg hjemme med sine egne monstre - en monstergutt på 3 år, en fantastisk monstermann og et lite babymonster i magen som kommer ut i november. Annes største inspirasjon er for tiden sønnens kreative vri på enhver eventyrstund. Som oftest klarer pannekaka å stikke av fra grisen, og trollet under broa velger å angripe den mellomste bukken…

Om GAN Aschehoug

GAN Aschehoug er en avdeling av Aschehoug som primært har laget undervisningslitteratur til barnehage og skole. Forlaget har lenge drømt om å skape et helhetlig konsept med barnet i sentrum uten å tenke i tradisjonelle båser og skillelinjer. Barnet opplever ikke verden som inndelt i skjønnlitteratur og pedagogikk eller bøker og leker. Dunderly er forlagets idé om et slikt helhetlig og integrert opplevelsesunivers.

Les mer om universet . . .