Buster
Buster

Buster

– Vil du ha en vaffel til? Buster er kjempen blant monstrene og midtpunktet i Dunderly. Det er ofte han som leser høyt for de andre i sofakroken og som trøster de små når de er lei seg. Om kvelden synger han nattasang og har ofte et visdomsord på lur. Det er ikke sikkert visdomsordene er så lette å forstå, men de hjelper likevel, når det er Buster som kommer med dem. «Bedre med ti monstre i hagen enn ett i magen.» «Går du rett fram samme hva du støter på, får du vondt i nesa». Buster er ofte sett på kjøkkenet, der han lager allslags godsaker. Buster kan bli sint hvis han har veldig god grunn til det, og da brøler han så hele Dunderly rister. Men det går fort over. Og da sier han unnskyld.

Moi - monsterne
Moi

Moi

"Oi, sier Moi." Moi er det minste av monstrene i Dunderly. Hun har ikke lært seg så mange ord ennå, det går mest i oj, ja og hoj. Men med sitt uttrykksfulle øye, klarer hun å få sagt mye. Mens de større monstrene holder på med sitt, tusler Moi rundt og utforsker forskjellige ting i Dunderly. Hun finner blant annet ut hva som skjer hvis man trekker større monstre i halen ...

Dodraugen
Pompido

Pompido

– Jeg kan også fortelle historier! sier Pompido, og drar fram en kurv med doruller fulle av tegninger. Han tegner alt som skjer i Dunderly, forklarer han. Pompido bor nede i den gamle, nedlagte utedoen. Han er mørkredd og må derfor alltid ha lyset på. Han er en dodraug med en enkel klokskap som særlig Bulder faller for. Han er arkivaren blant monstrene, og han tar vare på tegninger og historier i ringpermer og doruller som han har nede i doen.

Gubben Daren
Gubben Darius

Gubben Darius

Gubben Darius er en pensjonert monsterball som henger på veggen og klager på alt og alle. Han er tidligere kjent som Pjokken Darius, monsterballen på det legendariske Bronselaget i 1933.

Bulder
Bulder

Bulder

"– Kuala Lumpur! roper han, og begynner å trampe på bordet med noe som ligner vilter stepping." Bulder er nykommer i Dunderly, han kom i pakke med Posten. Bulder liker fart, roter og raser og skjønner ikke vitsen med å sitte stille, for det er så durabelig kjedelig. Alltid finner han på morsomme ting: sprell, leker og generell tullball. Det første Bulder gjorde da han kom til Dunderly, var å svinge seg i lysekrona, rase rundt i stua, ha ensidig putekrig og hoppe på kjøkkenbordet. Han ventet nok han skulle få husarrest da, slik han fikk når han gjorde sånt da han bodde med noen mennesker nede i byen.

Modika
Modika

Modika

Modika er rocka, nysgjerrig, modig og noen ganger litt frekk. Hun våkner hver morgen med jubel og lurer på hva for noe moro hun skal finne på i dag? Sette akebakkerekord? Spille monsterball? Lage snøhule og erklære snøballkrig mot Buster? Modika vet hva hun vil: ALT! Og jo farligere, jo bedre!

Lex
Lex

Lex

– M-m, grynter Lex. – Skal bare… lese litt. Lex elsker å lese, og er svært opptatt av vitenskap. Lexington, som han egentlig heter, har alltid en bok i nærheten. Han bor i et tårn med bokhyllevegger, og i toppen har han ei hengekøye der han kan ligge og lese, tidlig og sent. Lex er værmelderen, han kan se ut på vær og føreforhold, men han ivrer ikke akkurat etter å gå ut. For hva er vitsen med å være ute og fryse når man kan være varm inne? Lex tar ingen unødige sjanser og planlegger alle utflukter ned til minste detalj, så ingen ting skal gå galt. I tårnet har han en Monstermaskin som han må trå i gang med sykkeldrevet dynamo, og der kan han finne ut alt mulig rart på Monsternettet. Hvor langt det er til månen. Hvor stor jorda er. Hvor mange monstre det bor i Bodø.

Monsterballer
Turbo

Turbo

– Mer, mer! roper Turbo. Monsterballer er små, runde monstre. De kan ikke bevege seg selv, men de elsker bevegelse og fart. De er kjeftsterke, og kan rope høyt. Idretten monsterball spilles mellom to lag. Det er om å gjøre å få monsterballen i motstanderens kurv. Når man scorer, roper alle MONSTERKONK! Monsterballen Turbo er Modikas monsterball og den monsterballen som er i bruk på Dunderly nå.

Samanta
Samanta

Samanta

Samanta er oppfinneren blant monstrene, og hun er mye i verkstedet. Der finner hun opp alle slags praktiske løsninger på små og store utfordringer i Dunderly, alt fra selvgående hermetikkåpnere til jetdrevne ski. Samanta holder alltid på med minst to ting samtidig, og derfor er det bra hun har så mange hender som hun har. I lomma på magen har hun alltid verktøy til enhver anledning. Samanta er mye i verkstedet sitt, men når hun først kommer ut og blir med i leken, gjør hun det med brask og bram. En snøborg blir ikke skikkelig før hun har tegnet og konstruert et intrikat system av huler og tuneller. Et akebrett blir ikke et ordentlig akebrett før jetmotor med turbo er installert.

Snømannen
Fnugg

Fnugg

Fnugg er en levende snømann som elsker rap og hiphop. Han ser seg selv som den avskyelige snømannen, men er i bunn og grunn veldig snill. Om sommeren plasseres han i fryseskapet på kjøkkenet.

Susi
Susi

Susi

Susi er en sjøorm som lever i Dunderlyvannet og som elsker soulmusikk. Om vinteren ligger hun i dvale under isen.

"Jeg vet om et sted, alle kan være med

Om du er liten eller stor,

monstersøster eller bror

for alle trenger, ja alle trenger . . .

Dunderlove"