Dunderlys tenkekort

Dunderlys tenkekort

Å undre, gruble og filosofere med barn

Hva er tanker og hvor kommer de fra?

Dunderlys tenkekort er en samling med spennende filosofiske temaer ment som hjelp for de voksne til å ta tak i det som ligger bak det barnet sier, nemlig barnas egen tenkning.

Alle vet at barn kan tenke. Og si overraskende ting. Dype, kloke og underlige utsagn. Barn forsøker å gi mening til det de ser, hører og erfarer.

Forfatterne av Dunderlys tenkekort åpner for den filosofiske samtalen. En samtale der barnas tanker er i fokus, og der det å finne svar på spørsmål ingen andre vet svaret på oppleves som morsomt og meningsfullt.

Her møter vi monstervennene under ulike tema som: Hvem er jeg? Mitt og ditt, vennskap, raushet og gjestfrihet, følelser, leve sammen, og liv og død.

Dunderlys tenkekort er som Vennekortene, store kort i A3 format med en uttrykksfull og detaljrik illustrasjon på den ene siden, og forslag til et pedagogisk opplegg på den andre siden.

Pakken inneholder åtte kort, samt en veiledning til den voksne.

Om forfatterne:

Øyvind Olsholt og Ariane Schjelderup er magistre i filosofi og driver Barne og ungdomsfilosofene ANS. De har arbeidet med filosofi med barn på heltid siden 1997.

Kortene er illustrert av Endre Skandfer.

ISBN 978 82492 1572 2

Pris kr 282,00

Kjøp produkt